Depression & Suicide Explained, Chemical Imbalance

Komente


Psikoterapia : KURA e SHPIRTIT - Irena Hysenaj

Komente
Irena Hysenaj
Fragment terapie nga A. Adler shkeputur nga libri : " Historite qe Kurojne"
James Hillman

Cdo analizë psikoterapie përmban një pyetje e cila vjen nga vetë pacienti ose pyetja që terapisti i bën vetes kur ka përballë një pacient.

Pyetje që unë i bëj vetes është: “ cfarë tjetër kërkon pacienti në të vërtetë? Cfarë qëndron pas pyetjes që ka formuluar në fillim?”

Përgjigjet për këtë pyetje nuk janë asnjëherë aq të thjeshta si ato që lexojmë në libra ku thuhet se pacienti kërkon: “ ta duan” , apo “kërkon të clirohet nga një simptomë”, apo “kërkon të shpëtojë apo përmirësojë një marrëdhënie....”

The Power of EMPATHY

Komente
Cili është dallimi mes ndjeshmërisë dhe të kuptuarit ?

Na e shpjegon në një film vizatimor profesoresha Brené Brown nga Universiteti i Houston-it

[ Marre nga konferenca e saj 'The power of vulnerability' - Fuqia e cenueshmërisë]

BRENE BROWN - Fuqia e Cenueshmerise (me titra shqip)

Komente


THE BULLYING EXPERIMENT - VIDEO

Komente

THE BULLYING EXPERIMENT!


Helen Fisher - Pse Dashurojme, Pse Tradhetojme

Komente
Nje leksion i mbajtur nga Helen Fisher. Pervec aspektit Shkencor sherben dhe si Informim ne lidhje me menyren e te menduarit gjate periudhes kur dashurojme dhe arsyet perse tradhetojme.

Me pak fjale. Nuk duhet humbur!

Martin Seligman - The New Era of Positive Psychology

Komente